Smestad Group - Ekspedisjon Flyktningeruta

 

Smestad Group gikk Flyktningeruta på ski for å sette fokus på den humanitære katastrofe som nå pågår.

Vår CEO startet på søndag 18. februar og var i mål på Kong Harald V fødselsdag onsdag 21 februar. Den 120 kilometer lange ruta ender i Sverige der flyktningene under andre verdenskrig rømte for å unnslippe krigen.

Smestad Group oppfordrer alle til å støtte ved å gi et pengebeløp til Røde Kors, Flyktninghjelpen eller Leger Uten Grenser.

Støtt Røde Kors

Støtt Flyktningehjelpen

Støtt Leger Uten Grenser

 

Filip Stålhammar gikk 13 mil over flyktningruta på ski av modell Natoplanker. Etter flere dager med beinharde utfordringer i kupert terreng ble han nektet å fortsette med fare for liv.

Ingen hadde kunnet ta seg inn i terrenget med scooter eller ski for en eventuell redningsaksjon.

Etter mye diskusjon fikk han lov til å gå på ski tilbake fra ødemarken, ett par mil sør for Enebakk, tilbake til avslutning ved Vangen. Alternativet var arresten. Tur-retur ble avstanden likevel 13 mil som er lenger enn distansen flyktningeruta er en vei.

Guider, scooterførere og fjellfolk Filip møtte på veien fortalte at dette ikke er en mulig skitur, det er ingen som har gjennomført det før. Dette er fottur og livsfarlig på ski med tanke på vanskelig forhold med kupert terreng.

Det har likevel vært en fantastisk opplevelse. Tross knekt finger, forfrysninger, beinbrudd, gått gjennom isen på Øyeren, så har han møtt flotte folk underveis som har anerkjent utfordringen. Blant annet har Filip sovet over på låven på Heidi Vengs familiegård.

Filip avslutter med å si at han tross alt er heldig som kan reise hjem til varm mat og bolig.

Han har kun sovet ute i 15 minusgrader i ett par dager. Selv om dette har vært en tøff opplevelse er dette hverdag for barn i Syria og andre krigssoner.

* Verste opplevelsen – over pølseberget i Østmarka.

* Beste opplevelsen – møter med folk på veien.

Spesiell takk til Franck på Vangen for oppvartning, varm dusj, nybakte boller og gode råd. Fikk også beskjed fra Franck at dersom noen hadde innvendinger mot at Filip måtte vende tilbake er de velkommen å ringe ham for oppklaring.

Filip går samme tur på fots i august og vil da invitere kunder og leverandører.

 

Les om Flyktningeruta på Turistforeningens nettside.

Følg oss også på vår Facebookside

Smestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon FlyktningerutaSmestad Group - Ekspedisjon Flyktningeruta
Smestad Group - Ekspedisjon Flyktningeruta
Smestad Group - Ekspedisjon Flyktningeruta